Din nationella vaccinationsjournal på webben

WebVaccin

Så här enkelt kommer du igång


Steg 1     Registrera mottagningen

Vi använder två versioner av RiksVaccin; en "skarp" version och en "övningsversion". I den senare kommer du få möjlighet att öva till dess att du och dina kollegor känner att ni är mogna för den "skarpa" versionen. Börja därför med att registrera mottagningen i "övningsversionen" av programmet.
Mer ska du inte göra just nu! Vi tar istället kontakt med dig inom kort för att bestämma en tidpunkt då vi kan demonstrera och gå igenom programmet på distans via vår dator till din dator.
Registrera dig för övningsversionen här!
Vill du ha hjälp med registreringen? Hämta och skriv ut start-up-instruktion
Vill du dessutom pröva att fylla i den digitala hälsodeklarationen - gör det här i övningsversionen!


Steg 2     Demonstration och genomgång

Det är ju betydligt lättare att lära sig ett program visuellt än att läsa sig till instruktioner. Vi kan naturligtvis ha genomgång på plats, men oftast fungerar det precis lika bra på distans. Oavsett vilken form du väljer, har du och dina kollegor hela tiden möjlighet att fråga om något är oklart. En demonstration och genomgång av programmet tar cirka en timme. Den tiden brukar räcka för de allra flesta. 
För att demonstrera RiksVaccin på distans, använder vi en väletablerad programvara; "TeamViewer". Det programmet laddar du enkelt ner på din dator. Hämta "TeamViewer" här! Nedladdningen startar i regel automatiskt, om inte så klickar du på den gröna knappen för den kostnadsfria versionen. Vid demonstrationen startar du TeamViewer och får uppgifter av oss för att kunna ansluta till vår dator för att på så sätt se demonstrationen.


Steg 3     Öva på egen hand

Efter genomgången kan du och kollegorna öva på egen hand i övningsversionen. Logga in till övningsversionen här!    
Lägg upp några patienter, resmål och vaccinationer. Slå ut kvitto. Upptäck programmets alla genomtänkta funktioner. Öva till dess att ni känner er bekväma med journalföringen i övningsversionen.
Bocka gärna av de olika moment som vi listat i "start-up-instruktionen" Dessa moment bör du ha full kontroll på.
Meddela oss när du känner att ni vill gå över till den skarpa versionen.

Kom ihåg! Du kan alltid nå oss för support per telefon: 013 - 31 30 10 eller via e-post: info@riksvaccin.se
Supporten har öppet alla helgfria dagar 09.00 - 18.00.


Steg 4     Nu kör vi!

Nu är tidpunkten inne för att starta upp den "skarpa" versionen och påbörja journalföringen "på riktigt".
Du gör om proceduren med registrering av mottagningen, men denna gång i den "skarpa" versionen av RiksVaccin-journalen. Det gör du genom att gå till riksvaccin.se/journal och klicka på länken "Här kan du registrera dig som användare av den ”skarpa” version (aktiv först efter godkännande av oss)".
När vi godkänt din mottagning (inom 24 timmar), är det dags att lägga in några grundläggande uppgifter; all personal som kommer journalföra, aktuella priser, batcher och den text som ska gå ut till kunderna vid påminnelse av vaccination. Sedan är du redo att börja journalföringen på riktigt.


Steg 5     Uppföljning och vidareutbildning

Efter någon eller några veckor följer vi upp hur det går för er samtidigt som vi vill gå igenom övriga funktioner; "FÖRETAG", "GRUPPVACCINATION" och "KAMPANJ".


Support:  alla helgfria dagar kl 09 - 18.

VaccinationsGuiden AB
Telefon: 070 - 511 10 10
Email: info@riksvaccin.se